Wie helpt bewoners van Dominica?

Dominica-na-razende-orkaan-Maria-foto-site-doneeractie.nl
Ruim 90% van het eiland (inclusief de plantages) is vernield na orkaan Maria.

Wie helpt de eilandbewoners van Dominica?

Als B&B-eigenaren ontvangen we gasten vanuit de hele wereld. We bieden hen een fijne en veilige slaapplek en een (h)eerlijk ontbijt tijdens hun verblijf in ons huis. We streven naar het gevoel ‘voel je thuis, ver van je eigen huis’ (feel home away from home).

Dominica-orkaan-Maria-oproep-Noodhulp-en-boek-Jan-Brokken
Dochters op zoek naar hun vermiste vader op Dominica

Vanmorgen las ik in onze regionale krant het verdrietige verhaal van twee tiener dochters: ‘Waar is Wilco na orkaan Maria’,  Mandy en Nikki Brouwer wachten al een week op een teken van teken van hun vader. Hij woont sinds tien jaar op het Caraïbische eiland Dominica.

Dominica-orkaan-Maria-en-boek-Jan-BrokkenEerlijk gezegd had ik nog nooit van Dominica gehoord tot ik enkele weken geleden voor mijn leesclub het boek Goedenavond mrs. Rhys van auteur Jan Brokken te pakken kreeg.

Brokken neemt je in dit boek mee naar dit kleine, voor velen onbekende Caraïbische eiland. Om je en idee te geven: Dominica is half zo groot als de provincie Utrecht. Bij toeval maakte schrijver Jan Brokken kennis met het werk van zijn collega schrijfster Jean Rhys. Door een tweede toeval belandde Brokken later op het eiland. Daar gaat hij op zoek naar de sporen van Jean Rhys.

 

 Dominica-verwoest-door-orkaan-Maria-sept.-2017-foto-doneeractie.nl
Situatie op Dominica nadat orkaan Maria over het eiland raasde

Ik vrees dat er van die sporen, na de orkaan Maria, nog minder terug te vinden zijn dan Brokken op zijn ontdekkingsreis met zijn lokale gids en chauffeur Mr Royce hebben ontdekt.

Terecht is er veel aandacht en hulp voor onze mede Koninkrijkbewoners op St. Maarten. Zij werden getroffen door orkaan Irma en hadden geluk dat orkaan Maria haar vernietigende spoor verlegde. Door het lezen van Brokken’s boek en het artikel ‘Waar is Wilco na orkaan Maria’, voel ik de behoefte je te attenderen op de oproep van twee tiener dochters die een doneeractie zijn gestart voor de inwoners van Dominica.

 Dominica-na-razende-orkaan-Maria-de-plantages-zijn-vernield-foto-site-doneeractie.nl
Zelf producten verbouwen lukt nu niet meer door vernietiging plantages.

Ik vertrouw er op dat snel een goed bericht van hun vader mogen krijgen. Het zou ook fijn zijn als  we met velen de bewoners van Dominica een warm hart onder de riem kunnen steken zodat ze straks weer een veilig huis en een warm bed hebben. Dat kan door hier gehoor te geven aan de oproep van Mandy en Nikki. Deze doneeractie loopt tot en met 20 oktober 2017. Op Social Media kun je deze actie volgen én ondersteunen via #wecare

@ tekst Wilma Lankhorst
@ gebruik van de foto met dank aan Mandy & Nikki en site doneeractie.nl

 Deel op Facebook  Deel op Twitter  Deel op WhatsApp

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *