Nijmeegse kunstkalender & expositie

 Nijmeegse-kunstkalender-2018Nijmeegse kunstkalender & expositie

Voor het tweede jaar op rij presenteert het Kunstmagazijn de Nijmeegse kunstkalender. Iedere maand ontdek je een werk van een Nijmeegse artiest. Elke kunstenaar vertelt bij zijn bijdrage iets over de stad, zijn of haar herinnering aan Nijmegen en/of de inspiratie voor het werk. Ik woon al sinds 1988 in de Oudste stad van Nederland, maar heb weer veel onbekende namen ontdekt. En dat is ook zo leuk aan deze kalender, je krijgt steeds weer nieuwe inspiratie. Voor mij is het een perfect cadeau voor vrienden die hier wonen of gewoond hebben. De kunstkalender kost € 11,95 en is te koop bij het Kunstmagazijn, verschillende boekhandels in de stad of online.

Kunstkalender-Storm-Stufkens-Skyline-Nijmegen-2018-foto-Wilma-Lankhorst
Skyline Nijmegen 2018 door Storm Stufkens

Nijmeegse verhalen

De kunstenaars die op de kalender staan, vertellen met hun artistieke bijdrage een stukje van hun Nijmeegse verhaal. Als oudste stad van Nederland hebben we enkele heel herkenbare beelden zoals de Waalbrug, het Valkhof en de St. Nicolaaskapel. Maar er zijn ook veel verborgen juweeltjes. Een aantal daarvan kun je nu ontdekken op de kalender. Je ziet een stad in verandering, je ontdekt opbouw & afbreuk, bekende iconen & verborgen plekjes, je ervaart welkom & afscheid.

 Kunstkalender-Grote-ramen-geven-gevoel-van-openheid-foto-Wilma-Lankhorst
De grote ramen geven de galerie een open karakter.

Expositie

Naast een papieren exemplaar voor thuis of als cadeau is er tot eind januari 2018 ook een expositie. Hier kun je nog meer werk zien van de deelnemende kunstenaars. Nu ben ik zelf niet zo’n galeriebezoeker, de drempel ervaar ik vaak als hoog. Maar bij het Kunstmagazijn voelt dat anders. Misschien komt het wel door de combinatie van kunstuitleen en galerie. De grote winkelramen geven een gevoel van openheid en in de winkel ervaar ik een ontspannen sfeer. Dus als je eens in de mooie wijk Brakkenstein bent, loop dan eens binnen, net als ik heb gedaan. Het bezoek heeft mij aangenaam verrast en dat gun ik jou ook.

 Kunstkalender-Paul-de-Reus-en-Sonja-Hillen-foto-Wilma-Lankhorst
Beeld Paul de Reus, canvas Sonja Hillen ©kunstmagazijn

Deelnemers editie 2018

In de Nijmeegse kunstkalender ontdek je werk van Dorian Hiethaar; Zoey Lundgren; Minno Baartmans; Sonja Hillen; Paul de Reus; Winterworks/ Inge Winter; Storm Stufkens; Mirjam & Esther van Casteren; Erik Odijk; Annemai Meulendijks ; Maira & Fabienne Rachmadiev en Miss. Printed.

Nieuwjaarsborrel

Zondag 14 januari 2018 organiseert het team van Kunstmagazijn een feestelijke nieuwjaarsborrel. Terwijl je van een drankje geniet, kun je verschillende werken ontdekken uit de kalender. Alle kunstenaars die mee hebben gedaan, zijn ook uitgenodigd. Dus wie weet ontmoet je Zoey, Minno of Mirjam & Esther van Casteren wel persoonlijk. Kijk hier  voor alle details van de borrel

Leeuwarden-Mata-Hari-Wilma-en-Martin-2017
In 2018 vieren Leeuwarden en Friesland feest, wij gingen alvast sfeer proeven. Aanrader…!

Alle goeds voor 2018

We wensen jullie liefdevolle en warme feestdagen.
Dank aan al onze gasten die we in 2017 welkom mochten heten. Het was een mooi jaar!
En voor 2018 365 dagen vol energie, geluk, mooie gesprekken, fijne ontmoetingen, ontroerende ontdekkingen en bovenal een goede gezondheid. Misschien tot ziens in Nijmegen, we verwelkomen je graag in AnnA B&B Deluxe.

© tekst en foto’s Wilma Lankhorst
© gebruik van de afbeeldingen met dank aan Kunstmagazijn Nijmegen en de deelnemende kunstenaars

Kijk voor meer kunst inspiratie op mijn museumblog Wilma takes a break.

BB-St.Anna-in-de-sneeuw-foto-Wilma-Lankhorst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *