Kunstcafé 2 maart in Museum Het Valkhof

Kunstcafé Museum het Valkhof foto Stef Verstraaten
Kunstcafé Museum Het Valkhof, presentatie Babette Degraeve foto Stef Verstraaten

Kunstcafé 2 maart Museum Het Valkhof

Vrijdag 2 maart start de nieuwe serie Kunstcafé in Museum Het Valkhof in Nijmegen. Het thema is: Als je niet kunt zien, ervaar je kunst dan minder? Ervaringsdeskundige Piet Devos raakte op 5-jarige leeftijd blind door een netvliesaandoening: “Mijn gehoor is mijn uitzicht”. Nu is hij schrijver, vertaler en literatuurwetenschapper. In zijn lezing ‘Blindheid als toverspiegel’, neemt hij ons mee in de niet-ziende beleving van beeldende kunst.

Serie presentaties

 Kunstcafé Museum Het Valkhof Piet-DevosHet Kunstcafé is een gezamenlijk initiatief van de Vrienden én van Museum Het Valkhof. Tijdens deze bijeenkomsten vertellen verschillende sprekers over allerlei aspecten van kunst. Van idee tot maken, van kijken tot beleven.

l. Piet Devos

 

The making of Maria

Na Piet Devos is het woord aan conservator Yvette Driever. Zij vertelt ons wat er allemaal komt kijken bij de organisatie van een (top) tentoonstelling. Samen met de Radboud Universiteit Nijmegen werkt het museum aan de expositie ‘Ik, Maria van Gelre’. Maria van Gelre, is op 24 februari 1380 geboren als Franse prinses Marie d’Harcourt. Zij ging de geschiedenis o.a. in als de opdrachtgeefster van een bijzonder Gebedenboek. Daarnaast verzamelde deze puissant rijke hertogin actief kunst. Genoeg stof voor een mooie tentoonstelling, lijkt me.

kunstcafé Museum Het Valkhof foto-Nico-van-HoornStadstekenaar & mini dansvoorstelling

Naast een stadsdichter heeft Nijmegen sinds kort ook een stadstekenaar. Elske Berndes vertelt tijdens het Kunstcafé ‘Uit het hart’. Het programma eindigt met een mini dansvoorstelling van ‘Moving Futures’. Dit dansfestival voor aanstormend choreografietalent vindt van 1 t/m 3 maart 2018 plaats in Lux. Kaarten voor dit dansfestival kun je hier online bestellen.

Kunstcafé Museum Het Valkhof sfeerbeeldWat              Het Kunstcafé
Wanneer     vrijdag 2 maart 2018
Waar             Museum het Valkhof Nijmegen
Hoe laat      17.00 tot 19.00 uur
Entree          GRATIS

blog-Anna-zijkant-Museum-het-Valkhof-Nijmegen-foto-wilma-LankhorstKunstcafé cyclus 2018

vrijdag 2 maart, 15 juni en 5 oktober 2018
Drie hoofsprekers zijn bekend: (2 maart) Piet Devos, (15 juni) fotografe Lieve Blancquaert en (5 oktober) meesterkijker Hans Aarsman (Aarsman: De Volkskrant Collectie).
Daarnaast krijgen tientallen andere sprekers het podium om het publiek te verrassen en te inspireren.

© tekst Wilma Lankhorst
© gebruik foto’s met dank aan Museum Het Valkhof. Foto Babette Degraeve © fotograaf Stef Verstraaten, foto sfeerbeeld Kunstcafé © fotograaf Nico van Hoorn.

3 gedachten over “Kunstcafé 2 maart in Museum Het Valkhof

  1. Dag Wilma

    Hulde voor al je berichten. Het enthousiasme spat ervan af! Ben zelf al jaren en jaren geïnteresseerd in kunst vanaf 1830 tot heden! Jouw ideeën en berichten zijn een fantastische aanvulling .

    Hartelijke groet,
    Anne-Marie Brummelhuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *