Herfstvakantie museumtips

Kasteel-Ruurlo-Museum-MORE-open-vor-publiek-foto-Wilma-Lankhors

Kasteel Ruurlo Museum MORE is één van mijn herfst-trip-tips. 
Wist je dat ....Mick Jagger van de Roling Stones hier vorige week ook op bezoek is geweest? Veel plezier!

Herfstvakantie museumtips

Voor mijn museumblog heb ik allerlei trip tips verzameld door deze herfstvakantie. In de musea is het nieuwe tentoonstellingsseizoen weer begonnen. Je hebt volop de keuze van De Stijl tot aan Dutch Design, van Anton Heyboer tot Hermanus Berserik.

Naast allerlei binnenlandse tips heb ik ook twee suggesties voor een stedentrip buiten onze landsgrenzen. In het kader van 500 jaar Luther kwam ik bij verrassing in de Duitse Barok stad Gotha. Daar ontdekte ik in het Herzogliches Museum een gigantisch altaar met 160 afbeeldingen. Schilder Heinrich Füllmaurer schilderde al deze taferelen en hij gebruikt hierbij als eerste de Duiste bijbelteksten van Luther.

Mijn tweede buitenlandse trip is de Biennale in Venetië. Ik had er al vaak over gehoord, maar was er nog nooit geweest. Tot dit najaar.  Meer dan 80 landen hebben nog meer kunstenaars naar Venetie gestuurd om daar hun werk aan de wereld te laten zien.
Uit dit enorme aanbod heb ik een aantal kunstenaars gekozen uit niet-westerse landen. Bekijk hier hun verrassende inzendingen.

Je kunt de Biennale Venetië Arte nog bezoekne t/m 26 november 2017. Ik wens je veel inspiratie.

© tekst en foto’s Wilma Lankhorst

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *