Big Draw in Nijmegen

The Big Draw- d-straattekening-©Leon-Keer-foto-wilma-Lankhorst
Drie-D-bijdrage van Leon Keer in 2014 foto Wilma Lankhorst

Big Draw in Nijmegen

Het jaarlijkse tekenweekend staat weer voor de deur. De Big Draw, een internationaal tekenevenement is ook in onze stad erg populair. Sinds 2015 komen tekenaars uit onze stad en uit andere delen van ons land naar Nijmegen om (samen) te tekenen.

In 2015 hebben studenten uit Nijmegen een leuke video gemaakt over het fenomeen The Big Draw. Ze geven daarbij ook een indruk van de eerste versie in Nijmegen.

Bekijk hier mijn videoverslag uit 2015

Het is een mooi proces om enkele dagen te volgen. Een tekening in 3D is een hele klus. Ik heb Leon keer twee dagen gevolgd in zijn creatieproces. Zijn vorderingen in de Marikenstraat en het werk van andere tekenaars kun je zien in de twee onderstaande videoclips.

en dag 3

Dit jaar wordt er 4 dagen lang getekend in en om de stad. Op donderdag 7 september doen ook de scholen mee. Er wordt getekend op straten, op trappen, op muren en in etalages.

The Big-Draw-Nijmegen-etalages-2014 foto Wilma Lankhorst

Ga op de plek staan die je kunstenaar voor je bepaalt, zodat je het drie-dimensionale effectt optimaal kunt ervaren.

The Big Draw Waalkade 2016 Big Draw casino foto Wilma LankhorstJe ziet de tekenaars en hun werken overal zoals bij De Kaaij, op de Waalkade, in het Honing Complex en in de winkelstraten.

Meer weten?

Hier vind je het hele programma.

© tekst, 2 video’s en foto’s Wilma Lankhorst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *